Dag druk Bangkok, hallo fris Chiang Mai - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Hedy Opzeeland - WaarBenJij.nu Dag druk Bangkok, hallo fris Chiang Mai - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Hedy Opzeeland - WaarBenJij.nu

Dag druk Bangkok, hallo fris Chiang Mai

Door: Hedy

Blijf op de hoogte en volg Hedy

14 Augustus 2011 | Thailand, Chiang Mai

Hallo!
Een reisverslagje vanuit mijn nieuwe primitieve, maar groot en schoon houten hutje in Chiang Mai.

Heb het gevoel dat ik alweer zoveel heb meegemaakt in Bangkok dat ik gewoon niet meer weet waar ik moet beginnen :)

Om te beginnen heb ik een dag doorgebracht met Peggy. We hebben wat rondgesjouwd, wat minder toeristische wijken gezien. En genoten van een heerlijke kipsaté (is dat chinees of thais?).
We waren weer eens verdwaald, en aangezien het regenseizoen is, kwam het ineens met bakken uit de hemel en terwijl we net langs een tempel liepen (wat nogal makkelijk gebeurt in Bangkok). Daar begonnen ze net met een Boeddhistische aanbidding van de koninklijke familie, het was tenslotte Koninginnedag. Wij werden uitgenodigd (als enige toeristen) om het bij te wonen. Daar zeiden we geen nee tegen natuurlijk. Het was super leuk! Wel voelden we ons behoorlijk ongemakkelijk tussen het gezang, totaal niet wetend wat te doen, en nogal opvallend. We kregen uitleg over boeddhisme en kregen een beetje medititatieles. Maar het is lastig mediteren als je continue wordt gefotografeerd. Het was heel leuk om mee te maken, maar na twee uur naar dat gezang geluisterd te hebben en gefotografeerd te worden hadden we het wel gehad. En toen hebben we helemaal zen en ying en yang en gechantraad en getantraad een tuktuk naar een bar gepakt om er eens een lekkere borrel op te drinken. Wat niet helemaal strookt met het boeddhisme, maar vooruit :)

Dus peggy, bedankt voor de gezelligheid!

Zaterdag nog even naar het grand palace geweest. Een soort vaticaanstad. Net zoveel bladgoud en rijkdom dat wordt opgebracht door de arme thaise bevolking. Ik kan daarniet zo goed tegen... Het wemelde van de toeristen die veel te veel entreegeld hadden betaald. Maar ja, je moet het wel gezien hebben.

En toen begon mijn grote avontuur in de tweede klas trein naar Chiang Mai. Dat betekende 12 heel lange uren in een wiebelende, vieze oude en ijskoude trein (voordeel: er was (tegen mijn verwachting in) airco, nadeel: hij stond ingesteld op het vriespunt. Er zijn ook wezens die dat kennelijk niet erg vinden. Het wemelde van de kakkerlakken).
Dussss, zat ik daar ondereen dekentje kou te lijden en te proberen niks aan te raken zodat er geen kakkerlak in mijn broekspijp zou kruipen. Maar eindelijk dan toch gearriveerd in tot nu toe sweet en fris Chiang Mai. Leuk hostel! Heerlijk frisse (lees koude) douche, geen kakkerlak gevonden.

Denk dat ik morgen een thaise cooking class neem en daarna een trekking van drie dagen ga doen.

Maar nu ga ik eerst op zoek naar een thaise massage :) (ben nogal stijf na die nacht...)

Groetjes! Hedy

Ps ik buit de thaise beautysalons uit. Heb me al tegoed gedaan aan pedicure, manicure, massage en wie weet wat er nog komt :)
Ps2 alle warme douches zijn koud. Grrr.
Ps3 mijn maag kan behoorlijk goed tegen het straateten. 1x viel een curry verkeerd, maar misschien was die gewoon te pittig.
Ps4 weeeer geen mogelijkheid tot foto's plaatsen. Volgt later....

• 14 Augustus 2011 - 05:57

Kim:

Hai hai,
    Leuk om weer te lezen. Je doet het allemaal maar in je eentje. Kakkerlakken zijn echt mijn favouriet.
    Ik ga nog een weekje genieten van mijn vakantie thuis in de regen en morgen Lars zijn verjaardag vieren.
    Have fun!
    xxx

• 14 Augustus 2011 - 08:29

Mama:

Het is weer helemaal "des Hedy's"!
    Waar ken ik dat toch van: kakkerlakken, vieze treinen, koude douches?!?!?
    Nog heel veel plezier in Chiang Mai.

xxx mama

• 14 Augustus 2011 - 09:30

Sharon:

Geniet er lekker van...boven in de bergen is een opvangtehuis voor al die mishandelde olifanten in thailand. Heel erg gaaf, in het centrum van chiang mai, kan je daar voor boeken. Geniet ervan. kus

• 14 Augustus 2011 - 17:34

Suus:

haha leuk om te lezen, mis je wel al hoor haha, geniet maar lekker verder en hae fun!! XX Suus en Sterre

• 15 Augustus 2011 - 16:29

Femke:

Heerlijk om te lezen! zie het helemaal voor me. Geniet van Chiang Mai en de trekking!
    Ben benieuwd naar je volgende verhalen!
    Lieve groetjes Femke