De gaafste dag tot nu toe: Olifanten!!!
Door: Hedy
Blijf op de hoogte en volg Hedy
19 Augustus 2011 | Thailand, Chiang Mai
Een dagje meegeholpen op een olifantenecofarm. Sharon, wees niet bang, deze olifanten worden supergoed behandeld. Geen trucjes e.d.
We hebben training gehad, eten gegeven, gereden (zonder zadel), gebadderd en in de modder gespeeld. Zo lief. Eerst waren ze een beetje eng, ze zijn echt groot, maar je merkt dat ze het leuk vinden om te spelen. Er was een kleintje bij en dienkwam steeds naar mij toe om te spelen. Dus een beetje gestoeid in de modder, wel oppassen, want je wil zo'n beest niet op je hebben :) hij 'tikte' steeds met zijn slurf op mijn schouder als ik even geen aandacht gaf. Ik zat helemaal onder de modder haha. De olifanten leven in een ecopark. Ze hebben het heel goed daar. Ze zijn zoooo lief! We waren met zeven. Vier ervan durfden niet zonder zadel te rijden. Ik natuurlijk wel. Dan moet je zelf sturen enzo. Dus ik weet nu de thaise woorden voor links rechts ga en vooral stop :)
Het was weer in een supermooie omgeving tussen de rijstvelden en bergen en andere gewassen.
Grappig is dat de Thai alles uit de natuur gebruiken. De shampoo voor de olifanten komt uit een soort hout dat schuimt als je er in knijpt. Bamboe wordt gebruikt voor sticky rice enzovoort.
Ik ga eindelijk wat foto's plaatsen!
N.b. Vanavond pak ik de bus naar Ko Chang via Bangkok. Een eiland. Zon zee strand en vooral cultuur... Ik denk er over om nog even de grens naar Cambodja over te steken. Ach, ik zie het allemaal wel ;)
19 Augustus 2011 - 06:23
Mama:
Goede reis naar Ko Chang!
Ben zóóó benieuwd naar de foto's.
xxx. -
19 Augustus 2011 - 06:57
Leon:
Wauw... ziet er goed uit zeg!! Gaaf met die olifanten.. en misschien staat ie er al even maar hoe zit dat met jou en de tijger??? Veel plezier!! -
19 Augustus 2011 - 07:32
Nathalie:
ziet er gaaf uit! Mijn herinneringen worden ook weer opgerakeld, leuk!
Als je nog tijd hebt zou ik ook eens kijken of je naar Kanchanaburi (of zoiets) kunt gaan, daar is een enorme waterval, een flinke klimtocht maar zoooo mooi! De waterval zit verstopt in de bossen en loopt in terrassen.
Veel plezier nog in ieder geval!
x -
19 Augustus 2011 - 09:30
Lianne:
Ik zie op elke foto een stralende Hedy!!
En dan die beessies; een ietswat groot uitgevallen Gijs en de "foliantjes", wat zijn ze lief!! Alleen die spin...brrr
Ik ben blij dat we die hier niet hebben. Heb net nog een bosspin in huis gezien, maar die eet mijn tijger dan weer op;-)
Geniet!!
19 Augustus 2011 - 12:17
Rob:
Heel gaaf hoor! Keep on enjoying!!
groetjes, Rob -
19 Augustus 2011 - 20:32
Mariette:
Jeetje wat stoer Hedy!! Gaaf zo met die dieren. Heel wat beter dan dat leven in het Bossche. Geniet maar daar,
22 Augustus 2011 - 06:05
Renée:
Oh wauw, die tijgers en olifanten! Hebben die het goed daar?
Nou durf je toch wel een keer op mijn pony dan hè :D die is dan toch stukkie kleiner! -
27 Augustus 2011 - 14:29
Marieke De Groot:
Heb zitten genieten van je foto's! Goede terugreis naar NL!
Grt marieke