Ben blij in Buenos Aires!
Door: Hedy
Blijf op de hoogte en volg Hedy
15 Februari 2010 | Argentinië, Buenos Aires
Genieten, dat doe je zó: Overal op straat de nationale snack émpanada´s eten (soort pizzadeeg gevuld met allerlei variaties). Cocktails drinken in Puerta Madeira (de dokken).
Mooie parken (ze lijken wel voor sporten aangelegd, we voelden ons bijna schuldig dat we er gewoon liepen. Dus Jesse heeft er later fanatiek hardgelopen.)
Veel leuke boetiekjes (van Argentijnse ontwerpers)
en verrassende restaurants (lelijk van buiten en met een gezellige patio en goed eten aan de achterkant) ontdekt in de oude wijk Palermo Viejo en Soho. Heerlijk gegeten en genoten. (Jesse had een dag geen puf en heb mezelf even verwend: Na het shoppen in designboetiekjes heerlijk in restaurantje gezeten met bruschetta gerookte zalm en champagne.) En ik mag er bij vertellen dat die champagne is gedronken op Kim en Jorg´s (aanstaande) baby!!! (Gezien het feit dat dat glas champagne achteraf een fles bleek te zijn, móet het wel een prachtbaby worden!)
Een Bumba-avondje is ook niet te versmaden. Op een patio achter een gebouw waar je het weer niet verwacht staat half Buenos Aires te genieten van een geweldige Bumba-band. De biertjes waren een liter bier in een plastic beker. Pfff...
Uiteraard het graf van Eva Péron bezocht. We hadden geluk en het was net even rustig. Haar graf is nog steeds versierd met verse bloemen. Opvallend was dat haar familiegraf niet groter of meer bijzonder is dan de andere graven op deze elitebegraafplaats in Recoleta. Onvoorstelbare luxe in deze wijk.
Hedy heeft San Telmo onveilig gemaakt. Dit is een oude volkswijk, waar de tango is ontstaan en die je overal hoort. Mooie koloniale gebouwen met een tangomuziekje op de achtergrond.
Onder het genot van inktvisringetjes en sangria naar een straattango gekeken en (het leuke van alleen op het terras zitten) kennis gemaakt met andere reizigers die alleen op het terras zaten. Bijzonder leuke middag.
Wel ook naar Boca (ja inderdaad, van die voetbalclub) geweest. Een volkswijk, waar ik geen toerist meer tegenkwam, maar wel heel veel mannen die foto´s wilden en dergelijke (jakkes). En ik dacht lekker naief: ´O, er is genoeg politie´, maar die deden net zo hard mee. Ik voelde me er helemaal niet prettig en ben dus zonder de must-see´s van Boca te zien omgedraaid en het gezellige San Telmo weer ingelopen. Dat is jammer, maar veiligheid gaat voor alles.
Bijzonder was het om in Buenos Aires diverse bekenden tegen te komen op straat. Sta je op de metro te wachten en hoor je ineens: 'Hey, I know you!' Iemand die je dan elders in Argentinië ontmoet hebt. Na een paar keer, weet je ook hoe de metro in elkaar steekt. En dan ineens voel je je net een bewoner van Buenos Aires (overigens, het is zo´n leuke, mooie en veelzijdige stad, dat ik er best zou kunnen wonen).
Omdat je werk toch ook een beetje je hobby is, kon ik het ook niet laten om de prijzen van de woningen te checken (doe ik eigenlijk altijd) en ook afspraken te maken met de makelaars om ideeën op te doen. Dat levert interessante en grappige gesprekken op. Taalproblemen werken hier ook aan mee.
Na een paar dagen stad zijn we lekker naar ´buiten´ gegaan: Tigre. Beetje bootje gevaren, slecht gegeten in restaurant en kortom vreselijk afgezet. (De tweede keer deze vakantie. De score had slechter kunnen zijn.) Maar toch een leuke dag gehad en afgesloten met een etentje in Palermo.
Leuk weetje nog: Op de een of andere manier krijgen Jesse en ik steeds vanalles gratis, terwijl andere toeristen het niet krijgen. Misschien omdat we nogal opvallen, maar ook in de toeristische areas. Denk aan: Champagne na het eten, diverse keren. Het Chileens drankje piscos voor het eten. Entrees van musea, waar anderen wel betalen. Extra cola. Empanada´s als we lang moeten wachten. We hebben er wel lol om en genieten er natuurlijk extra van.
En toen zijn we naar Rio de Janeiro gevlogen. Daar zitten we nu en ik ga er in het volgende blog over vertellen!
x Hedy
15 Februari 2010 - 18:27
Kim:
Weer mooie verhalen! Zo te horen genieten jullie ook volop van het eten en de lekkere drankjes. Je was gewoon in je eentje champagne gaan drinken? Echt een Hedy actie. Gave foto's ook, moet wel beetje wennen aan je sportieve broeken! Carnaval dit jaar overgeslagen en moet zeggen dat ik het toch wel een beetje mis!
Nog eventjes en dan ben je lekker weer thuis joepie!
xxx Kim -
15 Februari 2010 - 18:30
Mama:
En nu genieten van carnaval in Rio de Janeiro!
Veel groetjes vanuit een alweer wit Nederland.
xxx mama -
15 Februari 2010 - 22:08
M@rtijn:
ben trouwens zeer nieuwsgierig naar wat je van die makelaars hebt opgestoken!