De laatste dagen, Paraty en Sao Paulo
Door: Hedy
Blijf op de hoogte en volg Hedy
28 Februari 2010 | Nederland, 's-Hertogenbosch
Woensdag zouden we dus van tropisch eiland Ilha Grande naar Sao Paulo vertrekken. Wij vroeg opgestaan om de veerboot te halen, om vervolgens de bus naar Sao Paulo te halen, om daar niet midden in de nacht aan te hoeven komen. En toen zaten alle bussen naar Sao Paulo vol...
Dus zijn wij op advies van een Hawaiiaanse, die we daar ontmoetten, naar Paraty, een stadje dat in de richting van Sao Paulo ligt, gegaan. Ach ja, dan komt onze aangewende Zuid-Amerikaanse mentaliteit boven (geen plek? Dan maar mañana naar Sao Paulo).
Paraty is een klein stadje met een historisch centrum zonder auto's en lekker aan de zee. In Paraty geheel níet in stijl afscheid genomen van Zuid-Amerika. Met niet in stijl bedoel ik dat het werkelijk plensde. Onvoorstelbaar hoeveel water er uit de lucht kan vallen. Wij moesten ons op de net aangeschafte havaiana's door het water over straat een weg banen (dat wil zeggen de Hawaiiaanse tot haar dijen, ik tot en met mijn knieën en Jesse tot halverwege zijn kuiten in het water). Dus toch nog een stukje regenseizoen gezien.
Donderdagavond met kletsnatte spullen naar Sao Paulo gebust, slechts 6 uurtjes, een kippeneindje volgens Zuid-Amerikaanse begrippen. En vrijdag nog een paar uurtjes Sao Paulo ingeweest, zodat we toch een impressie van deze miljoenenstad hebben. Op vliegveld in enorm lange rij door inefficiëntie voor incheckbalie gestaan(en we hadden al anderhalf uur file gehad). Toen een goede vlucht naar huis, (de piloot: 'Ik hoop dat u, ondanks de tien minuten vertraging, toch een goede vlucht heeft gehad.' Wij bedachten dat we toch weer moeten zullen wennen aan de Nederlandse stiptheid.), lekker in de regen op heerlijk georganiseerd Schiphol aangekomen en nu maar weer acclimatiseren.
Acclimatiseren:
- Wennen aan de regen en de kou en dekbedden.
- Wennen aan 'formele kleding' in plaats van loszittende afritsbroek.
- Wennen aan agenda en strakke tijdschema's.
- Wennen aan kasfruit.
- Wennen aan nog een heleboel andere dingen.
Maar ook genieten:
- Genieten van efficiëntie (maximaal 3 mensen voor u in de rij bij kassa...) en lekker schelden als de trein vijf minuten te laat is.
- M.n. Jesse genieten van het feit dat zijn benen weer in het bed passen (de bedden in ZA zijn zo kort, dat zelfs mijn benen er soms uitstaken).
- Genieten van bruin brood en melk.
- Genieten van eigen en altijd warme douche, en eigen bed.
- Sporten (vanmorgen al mee begonnen, want geloof maar dat dat na al dat goede eten hard nodig is...oeioeioei).
- Foto's bekijken!
- Weer krant lezen!
- Iedereen zien!!!
Dat was dus Zuid-Amerika. Echt een toptijd gehad! Veel mazzels en weinig tegenslagen gehad, goede keuzes gemaakt en genoten. Ik hoop dat jullie ook van de verslagen hebben genoten, bedankt voor jullie enthousiaste reacties en e-mails en tot snel allemaal!
X Hedy
28 Februari 2010 - 13:50
M@rtijn:
ha Hedy,
WELKOM THUIS!! Na bovenstaand verhaal vallen die Nederlandse buitjes wel mee :)
Dank voor je heerlijke berichten, hielp ons ook door de winterdepressie heen!!
Groeten,
M&M
PS wist niet dat er pygmeeën uit Hawaii kwamen!! -
28 Februari 2010 - 14:44
Gerard Heuer:
Hedy,
Ik ben de vader van Jesse.
Ik heb genoten van je leuke reisverslagen en je soms anti-positieve schrijfstijl. En nu weer terug naar het gewone leven. Lijkt me niet makkelijk.
Groetjes
28 Februari 2010 - 14:52
Nelleke:
Ha Hedy, ik heb genoten van je reisverslagen en wil jou, bruine :-)schoondochter van me, wel weer eens zien! -
28 Februari 2010 - 15:14
Leontine:
Lieverd,
fijn dat je weer terug bent!
Dikke kus! -
28 Februari 2010 - 17:14
Mama:
En nu weer gewoon een lekkere Nederlandse storm...
Ik heb deze maanden met gepaste trots alle complimentjes over jouw schrijfstijl aangehoord.
Bedankt voor de geweldige verslagen.
Tot morgen! xxx mama. -
01 Maart 2010 - 07:20
Kim:
Joepie, je bent weer thuis. Al heb ik genoten van je reisverhalen via de e-mail, ik spreek je toch liever persoonlijk hoor! Tot snel. xxx Kim -
01 Maart 2010 - 08:13
Nathalie:
Wat een reis en wat een verhalen. We bellen snel!
xxx -
01 Maart 2010 - 09:08
Willem:
Hallo Hedy,
Welkom thuis. Een erg leuk verslag om te lezen en ongetwijfeld een fantastische reis om te maken. Tot volgende week op de Vughterweg 53.
Groet Willem