¡Feliz año! - Reisverslag uit Arequipa, Peru van Hedy Opzeeland - WaarBenJij.nu ¡Feliz año! - Reisverslag uit Arequipa, Peru van Hedy Opzeeland - WaarBenJij.nu

¡Feliz año!

Door: Hedy

Blijf op de hoogte en volg Hedy

01 Januari 2010 | Peru, Arequipa

Hallo allemaal!

Allereerst vanuit Peru, Arequipa, allemaal een heel goed en gelukkig 2010!!

Jesse en ik hebben 2010 in ieder geval goed ingeluid! We zitten nu in Arequipa, waar het gisterenavond op het hoofdplein te doen was. Veel mensen en rond twaalf uur vuurwerk. Vooral ´rond´ 12 uur, want aan aftellen doen ze niet. En dat is natuurlijk niet het enige waarin de Peruanen niet punctueel zijn. Maar vooralsnog gaat het allemaal redelijk volgens planning, en daar zijn we eigenlijk verbaasd over :). De service is wel onvoorstelbaar traag, maar het komt altijd goed (ik heb een half uur geleden groene thee besteld en de ober komt nu vertellen dat hij geen groene thee heeft, dus het wordt coca thee. Lekker cocathee, verfrissend ook! We hebben ook cocashampoo in ons haar gesmeerd, hoewel Jesse hem vond stinken.) Terug naar het onderwerp: Gisterenavond nog naar een clubachtig iets geweest en nu enigszins brakjes achter de pc.

De mensen zijn, ondanks alle verhalen over criminaliteit, lief en vriendelijk. We vallen nogal op met Jesses 2 meter lengte (de Peruaanse oudere vrouwen komen net boven zijn heupen) en mijn blonde hoofd en we blijven dus maar vertellen (dat wil zeggen: Jesse blijft vertellen tegen de mannen, die hem op straat aanspreken en ik blijf vertellen tegen de vrouwen, die me vooral bij de toiletten aanspreken en het liefst aan mijn haar voelen, iehhhh) dat we uit Ollanda komen (veelgehoorde reactie: o, is dat in Europa of Afrika?).
Het helpt ook dat ik een handjevol spaans spreek waarmee je wat smalltalk kunt houden (bedankt Silvia!!!). Dat is niet zo moeilijk want de mensen praten graag en als jij een vraag stelt, krijg je meteen een spraakwaterval over je heen, waar je hooguit een paar woorden van verstaat.

Goed, we zijn dus gestart in Lima (chaotisch, vies, druk, maar toch wel weer zijn charme): Leuk om er een dag te zijn, maar zoals verwacht, de stad is niet bijzonder, dus we hadden meteen een busticket naar Arequipa geboekt. Eerst een uur of 2 van Lima weg langs de ene na de andere sloppenwijk, daarna 14 hele uren door bergen gezigzagd (over tweerichtingwegen die niet breder waren dan twee meter, dat leverde leuke en spannende rijkunst op), af en toe een armzalig dorpje gezien en na een lange, lange reis op het station in Arequipa aangesproken door een Peruaanse Nederlander die ons een goedkope taxi bezorgde (Dat scheelt namelijk 50 cent met de tarieven die ze voor buitenlanders vragen :) ).
(Angelique, bedankt voor je muziek, zonder dat had ik de busreis niet getrokken...leuke keuzes heb je gemaakt, haha.)

Arequipa is leuk, koloniaal en schattig, een graadje of 21 met een strakblauwe lucht (en dat in het regenseizoen!).
Vannacht/morgen naar de Colca Canyon waar je condors ziet vliegen. Dat lijkt me wel heel stoer, dus ben benieuwd.

(Mijn thee is gearriveerd!)

De planning is om 3 januari naar Cuzco te vliegen. Daar beginnen we aan de incatrail...dat wordt zwaar...spannend!

Nog een paar dingetjes:
Het is grappig hoe snel je went aan een andere cultuur: De auto´s die maar blijven toeteren. We denken dat 2 keer betekent: Ik kom er aan. Maar verder zijn we er nog niet uit. Stoplichten kennen ze niet, wel een onvoorstelbare hoeveelheid taxi´s.
Iets minder charmant: Toiletpapier mag niet door het toilet, maar moet in een prullenbakje, dat levert vooral bij de dames bijzondere taferelen op (er liggen niet alleen wcpapiertjes...)
Wat nooit went zijn de grote hoeveelheden bedelaars en verkopers van allerhande prullen.
Tot nu toe zijn de kamers veel beter dan verwacht, de douches warm en we hebben nu zelfs een raam in de slaapkamer!
Het leukste vind ik de oudere Indiaanse vrouwen met lange vlechten op hun rug. Gisteren heb ik zelf ook twee vlechten gemaakt (sorry Lenny), maar die zijn nogal minuscuul vergeleken met dat mooie dikke indianenhaar.

Het is een beetje een lang verhaal geworden, maar goed. Foto´s uploaden lukt hier nog even niet.

Nogmaals veel geluk in 2010 en heel veel groetjes vanuit hier!

Hedy

• 01 Januari 2010 - 19:36

Lianne:

Happy New Year!!

Klinkt goed: Veel plezier bij de condors. Het schijnt prachtig te zijn: De vogels hebben soms een spanwijdte van bijna 3 meter!(leve discovery!)
    Heel veel succes bij het afleggen van de Inca-route: Ik zal aan je denken hoor!(flink veel cocabladeren knagen tegen de hoogteziekte, mocht het nodig zijn.)

GENIET!

• 01 Januari 2010 - 21:41

Marieke:

klinkt allemaal als een heel goed begin van 2010!!! goede wandeling gewenst! wandelen en bergen altijd leuk natuurlijk. ben benieuwd hoe de trail is!
    gr marieke

• 01 Januari 2010 - 22:27

Leontine:

Klinkt als een goed begin van 2010 en nu wandel ze!

Leuk om jullie zo te kunnen volgen!

• 02 Januari 2010 - 11:16

Maike En Steven:

Hoi Hedy,

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar!!! Beter dan met een mooie reis door zuid-amerika kan hij niet beginnen!

De inca trail klinkt super interessant want daar heb je al die maanden extra voor getraind! We zijn heel benieuwd naar de geschiedenisles!

Veel plezier en geniet!

Groetjes

Maike en Steven

• 02 Januari 2010 - 14:48

Mariette:

Hoi Hedy,
    Leuk om zo je verslag te lezen! Alle goeds in 2010 voor jou gewenst. Ik zal de verslagen graag lezen. Hier gebeurt er niet zo veel. Steef en Frank zijn nog geweest met de kleine Santi. Hij vertrekt alweer zondag naar Istanboel. Maandag beginnen we weer. Jij lekker niet! Groetjes, Mariëtte

• 02 Januari 2010 - 17:44

Kim :

He Hedy!
    Gelukkig nieuwjaar! Heb je sms-je goed ontvangen. Wist niet precies wanneer het 0.00 uur bij jullie was, maar hem om 0.00 uur onze tijd wel even aan je gedacht. Leuk om jullie belevenissen te lezen, ik was al heel benieuwd. Klinkt erg leuk allemaal en sommige dingen zijn heel herkenbaar zoals de bedelaars en het wc papier. :-)
    Wel stoer dat jullie de Inca trail gaan lopen, ben heel benieuwd hoe dit gaat. Hoeveel km is dit en hoeveel meters stijgen? Zal lekker zwaar worden maar vast de moeite waard. Ik hoop dat je druivensuiker bij je hebt, dit werkt erg goed. Hier verder alles goed. Ik zal het niet te lang maken, want je zult veel berichtjes hebben om te lezen.

Heel veel plezier en ik kijk uit naar je volgende verslag.

xxx Kim

• 02 Januari 2010 - 23:06

Rob:

Hey lieverd! Ben heel erg benieuwd naar je ervaring met de condors!!!

xxxxx Rob

• 03 Januari 2010 - 09:43

Femke En Koen:

Gelukkig Nieuwjaar! Leuk om je op deze manier te volgen. Koen en ik hebben besloten deze zomer ook naar Peru te gaan!!! Dus ben benieuwd naar alle foto's!
    Hoe waren de condors? Heel veel plezier en succes met het beklimmen van de inca-trail! Maar weet zeker dat het gaat lukken!

• 03 Januari 2010 - 11:16

Claire:

Hey meid,

Leuk om je verhalen te lezen. Je maakt heel wat mee, super!!

Veel succes bij de trail!!! ga je halen..

Ik heb trouwens met Pieter het tennistoernooi gewonnen:)

xx

• 03 Januari 2010 - 12:58

M@rtijn:

HAPPY NEWYEAR!!!

• 03 Januari 2010 - 15:55

Tessy:

Succes met de Inca trail... ben erg benieuwd. Berlijn was koud en met veel sneeuw!! Ik hoop bij jullie niet te veel regen.

Groetjes Tessy

• 03 Januari 2010 - 15:59

Gerard En Heleen:

Hoi Hedy en Jesse,

Leuk om het uitgebreide verslag te lezen. We hebben net een sms van Rob gehad dat jullie in Cusco zijn gearriveerd.
    Hopen echt dat jullie beiden de Incatrail kunnen uitlopen. Zien weer uit naar jullie volgend verslag met de belevenissen.

Liefs,

Gerard en Heleen

• 03 Januari 2010 - 18:22

Wim En Elena:

Hoi Hedy,
    Hardstikke leuk om je zo te kunnen volgen. Heel interessant!
    Ik heb zojuist een mailtje van Rob gekregen, dat jullie naar de condors zijn geweest en dat de hoogte wel wat problemen geeft.
    Succes

• 04 Januari 2010 - 08:11

Fat En Ber:

Gelukkig nieuwjaar! Dat het een avontuurlijk - en natuurlijk ook gezond, gelukkig en liefdevol - jaar mag worden. Happy travels, X

• 04 Januari 2010 - 08:52

Angelique:

Hey Hedy!

Als eerste natuurlijk een gelukkig nieuwjaar! Leuk om je verhalen te lezen en fijn dat je blij bent met de muziek haha!
    Héél veel succes met de incatrail maar dat moet jou wel gaan lukken!

Liefs Lique

• 04 Januari 2010 - 12:46

Jean:

Hallo!

Nog de beste wensen voor 2010. Zo te zien hebben jullie het goed naar je zin.

Groeten Jean