Sucre en een aantal wist u datjes - Reisverslag uit Sucre, Bolivia van Hedy Opzeeland - WaarBenJij.nu Sucre en een aantal wist u datjes - Reisverslag uit Sucre, Bolivia van Hedy Opzeeland - WaarBenJij.nu

Sucre en een aantal wist u datjes

Door: Hedy

Blijf op de hoogte en volg Hedy

17 Januari 2010 | Bolivia, Sucre

Hallo!

Weer een internetmomentje!

La Paz hebben we achter ons gelaten. Met het vliegtuig naar het schattige stadje Sucre gevlogen. Alles is hier schattig, inclusief het vliegveld (met maar 1 bagagebandje), de taxichauffeurs, de witte gebouwen, de parkjes et cetera.

We hebben een prima hostel met een gezellig binnenplaatsje en zelfs terras (en elektrische warme douches die niet warm worden (koude douches wennen overigens behoorlijk snel)).

Heerlijk rondgestruind, we zouden eigenlijk met schoenpoetsjochies meegaan, maar die kwamen niet opdagen of in ieder geval minimaal een half uur te laat, toen zijn we gegaan (dat is dan weer jammer van die Zuid-Amerikanen).

Vandaag verder rustig aan gedaan, relaxed in parkje (met mini-Eiffeltoren en Arc de Triomphe)gezeten, markt onveilig gemaakt, brood en fruit aan bedelaarskindjes gegeven, ijsjes gegeten, picknick gehouden met brood en fruit van markt (dit rustige dagje in verband met stapavondje met caiparinhas...die hier heerlijk zijn, maar wel een beetje sterk...)

Tevens vandaag in café geweest waar ze Bossche bollen en bitterballen hadden. Dat smaakte wel. Op het toilet hing een bordje met in alle talen de vraag of we het toiletpapier niet in toilet wilden gooien. In het Bosch stond er nog achteraan: ´Dè ge bedaankt zijt, da witte´. Bijna (maar zeker niet helemaal) kreeg ik heimwee.

Een aantal dingen die ik jullie zeker niet wil onthouden:
- Alles in Bolivia is het hoogste ter wereld. Hoogste skipiste, hoogste stad (Potosi, waar we morgen naar toe gaan) enzovoort.
- Jesse heeft gel gekocht van het merk ´Placenta´, voor zover ik begrijp plakt hij goed, haha.
- Opvallend veel ´Unilever´ kom je tegen.
- Enorme speeltuin voor kinderen is gratis. Kinderen zijn erg blij.
- De volkssport/versiertruc is de hele dag door met kleine waterballonnen op elkaar gooien. Jong en oud doet er aan mee. In parken, op pleinen, van en naar auto´s en naar mij. Tot nu werd er alleen op mij gegooid als Jesse er niet bij was en misten ze meestal, maar vandaag moest ik de volle laag incasseren en was ik vanaf mijn middel doorweekt.
- Ik blijf maar factor 50 smeren. Wij doen niet aan regenseizoen en de zon staat recht boven je hoofd.
- Warme douche betekent hier koud water.
- Douches zijn sowieso elektrisch (levensgevaarlijk!) en ook alle stopcontacten zitten binnen in de badkamer.
- Het is toch wel lekker om weer meer richting zeeniveau te gaan (zitten nu op 2300 meter).
- Verschil tussen rijk en arm is hier opvallend groot. Veel jongeren lopen in hypermoderne kleding, maar ook veel jongeren bedelen.
- De kleinste Boliviaan tot nu toe gezien, hij kwam niet boven Jesses middel uit.

Dat was het weer. Volgende blogje vermoedelijk vanuit Buenos Aires. Ik hoor net dat het bij jullie boven het vriespunt is.

• 18 Januari 2010 - 07:24

Kim:

Hai Hedy,

Die laatste opmerking van jou is dan weer jammer!Maar zo te horen stellen jullie het wel daar. Het is Blue Monday vandaag, de meest deprimerende dag van het jaar maar daar zullen jullie geen last van hebben. Ik ga wel weer aanhet werk nu. Liefs Kim

• 18 Januari 2010 - 07:44

Wim:

Al weer een mooi verslag. Dankzij Bossche bollen en bitterballen bijna last van heimwee? Daar geloof ik niks van!
    Goede reis naar Buenos Aires!

• 18 Januari 2010 - 09:27

Mama:

Hoi Hedy
    Weer een leuke ervaring!
    Veel plezier in Potosi.
    En dan op naar Argentinië.
    Veel groetjes uit een koud en grijs Nederland.
    Doei, doei!
    xxx mama.

• 18 Januari 2010 - 13:51

Elena:

Hoi Hedy,

Zo te lezen in je reisverslag wordt het een verblijf in het buitenland met veel verrassingen. Ik wens je daar een geweldige tijd en we blijven je volgen.
    Elena

• 18 Januari 2010 - 14:40

Berry:

Mooi dat alles nog steeds goed gaat! Deze week zal ik een datum met je kerel afspreken, mogelijk gaan wij ook sterretjes zien van de nog te nuttigen caparinhas! X, ook van Fat

• 18 Januari 2010 - 22:19

Claire:

Meissie,

Klinkt leuk joh!! jaja, we zijn jaloers!

heb je een krabbel gestuurd!

xx

• 19 Januari 2010 - 14:02

Suus:

Damn girl! Klinkt echt heerlijk!!! Misschien moet ik mijn budget maar aanwenden om hoe dan ook naar je toe te komen haha anyways enjoy!! en geniet!!

p.s. die placenta gel "baart" me wel zorgen hihi

• 20 Januari 2010 - 19:51

Nelleke:

Dat moet bij een echte Bosschenaar zijn geweest, met die bossche bollen en bitterballen. Een ander kan geen bosch leute immers. Ik krijg eerlijk gezegd wel erg veel zin in een warm reisje..zeker straks met carnaval! Liefs, Nelleke

• 22 Januari 2010 - 12:18

Marieke:

he hedy!!!
    wat een verhalen. heb het ff niet gevolgd maar ben nu weer up-to-date hoor! heb je nog spannende leuke foto's? en tijd, en faciliteiten ze te plaatsen? ben benieuwd naar de argentinië verhalen! goede resi verder maar weer!

liefs marieke